Vegetarische couscoussalade met geitenkaas en walnoten

Één van mijn grootste hobby is koken en bakken. Vandaar ook dat ik moet sporten (ha, ha).

Ontspanning
Koken en bakken werkt voor mij heel ontspannend. Héérlijk, een puinhoop in de keuken, maar het hoofd leeg én iets lekkers op tafel. De vegetarische couscoussalade met geitenkaas en walnoten van Ashley Willems (https://ashleywillems.nl) is één van mijn favoriete gerechten.

Je kunt de salade eten eten als lunch, bij een lekker stukje kip of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Ben je geen liefhebber van geitenkaas en/of walnoten? Deze ingrediënten kun je ook in aparte schaaltjes bij de salade serveren.

Lekker makkelijk
Het is een simpel, makkelijk en gezond recept dat binnen een handomdraai op tafel staat!

Wat heb je nodig? (2 personen)
150 gram (spelt) couscous
scheutje goede olijfolie
1 theelepel zout
2 theelepels citroen peper
3 lente uitjes
halve paprika
halve komkommer
2 handjes rucola
halve rode ui
handvol walnoten
stukje geitenkaas
honing

Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous vervolgens op smaak met wat peper & zout en een scheutje goede olijfolie.

Snijd de komkommer, paprika, ui, en lente ui en roer dit door de couscous.

Voeg ook de rucola toe (scheur deze een beetje in stukjes).

Verdeel daaroverheen wat walnoten en de geitenkaas.

Maak de salade af met wat honing.

Eet smakelijk, gr. Nathalie