Van vaste klant naar sportinstructeur!

Wat heerlijk dat we weer open zijn! Dat we weer mogen sporten en bewegen, ieder op zijn eigen manier. En wat heerlijk dat we elkaar weer mogen treffen, want laten we vooral het sociale aspect niet vergeten, ook erg belangrijk binnen SportTime!

Mijn naam is Jacqueline, ik ben 54 jaar en één van de yoga instructeurs van SportTime. Al meer dan twintig jaar ben ik lid van dit gezellige sportcentrum en zes jaar geleden vroeg Erna Scholten (’Miss SportTime’) mij of ik er iets voor voelde om zelf les te gaan geven.

Doodenge momenten
Erna kan heel overtuigend zijn en nadat ik er even over nagedacht had, besloot ik ervoor te gaan. Na een opleiding te hebben gevolgd in Utrecht ben ik een aantal weken intern goed ingewerkt. Langzaam maar zeker werkte ik toe naar het moment dat ik zelfstandig een groepsles kon gaan geven.  En oh, wat vond ik het eng, doodeng om voor de groep te staan. Maar het ging héél goed en na een tijdje vóélde het ook goed.

“Het is super gaaf om mensen

enthousiast te krijgen voor de yoga”

Het is super gaaf om mensen enthousiast te krijgen voor de yoga én om te zien hoe onze deelnemers steeds leniger en fitter worden. Prettige bijkomstigheid is dat ik zelf ook lekker fit en lenig blijf. Na elke les heb ik (ondanks de concentratie van het lesgeven) een heerlijk en ontspannen gevoel. Voor mij is het een mooie aanvulling op het hardlopen en mijn uurtje basketbal per week. Yogalessen geven bij SportTime doe ik dus héél graag, naast mijn werk bij tandartspraktijk Brummelhuis.

Geen excuses mogelijk
Yoga is te doen voor iedereen, op elk niveau, alles is goed. Ha ha, geen excuses dus om níét te komen. Tijdens de les trainen we diverse spiergroepen, de lenigheid maar zeker ook de balans.

“Tevreden en ontspannen het pand verlaten,

daar doen we het voor”

Fit, lenig & ontspannen
We sluiten de yogalessen bij SportTime altijd af met ontspanning. We gebruiken hier de laatste tien van de zestig minuten voor. Het is mooi om te zien hoe tevreden en ontspannen iedereen dan is, een héérlijke afsluiting van de les.

Bewegen, op wat voor een manier dan ook, is goed voor iedereen. Helemaal in deze rare (corona) tijd. Bewegen kan overal, in een sportcentrum maar zeker ook daarbuiten. Neem dat wat je van de instructeurs leert, mee naar huis!

Wees welkom
Denk je nu, dat lijkt mij wel wat? Je bent van harte welkom bij SportTime Oldenzaal. Je kunt altijd gratis een yogasessie meedoen. Elke maandagavond geef ik les en af en toe ook op de zondagmorgen. Er zijn veel momenten om een yogales te volgen, check onze website (www.sport-time.nl).

Een moment voor jezelf
Een tip voor iedereen: Neem elke dag een moment voor jezelf. Zoek even de stilte op, al is het bijvoorbeeld maar een kwartiertje. Ga even liggen op je rug of in de kleermakerszit zitten. Zorg dat er geen bijgeluiden zijn. Sluit de ogen. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Concentreer je op jouw ademhaling en probeer deze zo diep en zo laag mogelijk te krijgen.

Succes. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Namasté!

Jacqueline Rödel