Spaghetti met tomaten-venkelsaus en garnalen

Een heerlijk en makkelijk recept, zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Hoofdgerecht voor 4 personen
1 venkelknol
500 gram tomaten
2 eetlepels olijfolie
¼ (slag)room
250 gram gepelde gekookte garnalen
400 gram spaghetti
10 basilicumblaadjes
(vers of diepvries)
zout en peper

Voorbereiden:
Snijd de schoongemaakt venkel in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Bereiden:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de stukjes venkel en stukjes tomaat toe. Laat de groenten ongeveer 5 minuten op een vrij laag vuur bakken. Voeg de (slag)room toe en roer deze door het tomatenmengsel. Roer op het laatste moment de garnalen door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal. Roer de saus door de spaghetti. Garneer het gerecht met blaadjes basilicum. Dien meteen op.

Bereidingstijd: circa 20 minuten.

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 29 gram, vet 30 gram, koolhydraten 77 gram, kcal 682

Tip:
• Voeg aan de tomatensaus behalve garnalen gekookte mosselen en enkel ansjovis (uit blik of potje) toe.
• Je kunt ook kleine Hollandse garnalen bij de grote garnalen toevoegen.
• Verse knoflook toevoegen is ook erg lekker.

Eet smakelijk!

Erna