De crackers van Chantal

“Onlangs kreeg ik van één van mijn vriendinnen hét recept voor een gezonde cracker. Ik dacht nog: ‘Zal mij benieuwen’.

En warempel, makkelijk te maken en qua smaak, héérlijk! Een mega keukenprinses ben ik niet, hoewel ik het niet vervelend vind om te koken en/of te bakken. De crackers maak ik om de week (appeltje-eitje) en ik eet ze elke dag.

Sinds ik ze eet, heb ik minder last van verstoppingen
Bij de koffie, als lunch of tussendoortje. Soms zonder beleg maar vaak ook met kaas of jam (met weinig suiker). De crackers zijn gezond en om heel eerlijk te zijn… sinds ik ze eet, heb ik minder last van verstoppingen.

Mijn dochters vinden ze ook héérlijk hoewel zij ze minder frequent eten. Het recept heb ik inmiddels een aantal keren gedeeld en … de reacties zijn meer dan positief. Dus ik zou zeggen, give it a try!”.

Groetjes Chantal.

Voor 20 stuks

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Klop de eieren los samen met de kokosolie. Roer alle ingrediënten er doorheen.
  3. Smeer het mengsel uit op een met bakplaat beklede bakplaat. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel. Eventueel de lepel af en toe in een bakje met water ‘dopen’, zodat het mengsel niet aan de lepel blijft plakken. Druk het iets aan, Extra tip: leg er een velletje bakpapier bovenop en rol het zachtjes met een deegroller uit zodat de crackers gelijkmatig van dikte worden.
  4. Snijd met een pizzaroller in minimaal 20 stuken door. Bak de crackers in het midden van de oven op 160 graden in ca. 35 minuten bruin en gaar. Deel de stukjes en laat ze afkoelen op een rooster.