Muesli à la Nathalie Teutelink

Wekelijks, soms wel twee keer in de week maak ik mijn eigen muesli. Iedereen in Huize Teutelink is er dól op.

Twee potten maak ik dan. De grote voor mijn oudste zoon Tim, die inmiddels al niet meer thuis woont. En de kleinere pot voor de jongste zoon (heerlijk in de vla als toetje) en mijzelf natuurlijk. Niet als toetje maar als lunch, bijna iedere dag, in de yoghurt met vers fruit erbij in, en dan het liefst met verse frambozen en verse bramen. Mmmmm …

Ingrediënten:
150 gram grove havermoutvlokken
75 gram walnoten
75 gram amandelen
75 gram pecannoten
Naar eigen wens kun je nog lijnzaad, zonnebloempitten, haverzemelen, etc. etc. toevoegen
scheutje vanille extract
3 eetlepels kokosolie
3 eetlepels honing
kaneel

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en meng alle ingrediënten door elkaar.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het geheel in tien minuten gaar.

Schep het vervolgens goed om en bak het wederom tien minuten. Na twintig minuten is het klaar en kan je de bakplaat uit de oven nemen en de muesli laten afkoelen.

Eventueel voeg je (naar eigen wens) nog gedroogd fruit en/of kokosvlokken toe en klaar is het geheel. Geniet ervan!!!

Sportieve groet, Nathalie.