Mijn eigen geschreven thriller is klaar dus ik kan weer volop sporten – Wendy Eerland

Ruim drie jaar geleden liep ik met een groepje vriendinnen SportTime Oldenzaal binnen voor een paar proeflessen. Aangezien ik al twintig jaar niet had gesport, ging ik ervan uit dat het hierbij zou blijven. Maar het tegendeel bleek waar!

Mijn naam is Wendy Eerland. Sinds 11 jaar woon ik met mijn vriend en onze vier kinderen in Oldenzaal. Doordeweeks werk ik als schrijfster én dessertmaker voor onder meer de Oldenzaalse tapasrestaurants Tante Annies en Ome Hans.

“Het feit dat ik door het sporten fysiek ook fit blijf,
is mooi meegenomen”

Zoals gezegd sport ik (inmiddels) graag, iedere week probeer ik een les Zumba, Let’s Dance en/of Jumping Fitness mee te pakken. Ook de yogalessen vind ik fijn. Maar hoewel mijn talenten duidelijk niet bij de danslessen liggen, geniet ik hier toch wel het meest van. We gieren het af en toe uit vanwege ons geklungel, dus onze lachspieren worden ook direct getraind. Mentaal voel mij 28 jaar en het feit dat ik door het sporten fysiek ook fit blijf, is mooi meegenomen.

Een uit de hand gelopen hobby
Schrijven is een uit de hand gelopen hobby. Eigenlijk heb ik de diploma’s gehaald die horen bij een journalist. Maar met vier kinderen thuis vonden mijn partner en ik het niet haalbaar dat beide ouders een fulltime baan buitenhuis zou hebben. Daarom ben ik vanaf de winter in 2018 thuis gaan schrijven, althans dat was de bedoeling maar hier is nogal wat discipline voor nodig! En daar was Covid-19 en dus thuisonderwijs. Samen met mijn kids achter de laptop en schrijven maar. Ik heb écht van de nood een deugd kunnen maken!

Mijn eerste thriller ‘Ontploffingsgevaar’ kwam vorig jaar mei uit. En nu, na ruim een jaar héél hard werken, wordt op 23 juli mijn tweede boek ‘De zelfpers’ uitgegeven. Een vervolg op het eerste boek, hoewel ze ook los van elkaar goed te lezen zijn.

“Nog een paar dagen …”

Ik ben thrillerauteur
Het was helemaal niet mijn bedoeling dat er twee boeken, zo snel achterelkaar uitgebracht zouden worden, maar Samantha, de hoofdpersoon, bleef zich maar aan me opdringen. Dat begon vorig jaar zomer, op een berg in Beieren. Zij was blijkbaar nog niet klaar met het verhaal en daar baalde ik van, want ik vond het een verschrikkelijk mens:
Door alle gruwelen die ze in het boek ‘Ontploffingsgevaar’ heeft begaan, hangt Samantha een lange celstraf boven het hoofd wanneer ze uit haar coma ontwaakt. Alleen, dit is niet het toekomstbeeld dat ze zelf voor ogen heeft. Ze kent nog maar één persoon die ze om hulp durft te vragen en samen maken ze grootse toekomstplannen. Om die ten uitvoer te kunnen brengen, moet Samantha angsten overwinnen. Daarna lijkt ze tot alles in staat om haar doel te bereiken. Of is ze uiteindelijk zo slecht nog niet?

‘De Zelfpers’ is inmiddels naar de drukker voor een eerste proefexemplaar, dus voor mij breken er rustiger tijden aan. Dan kan ik gelukkig weer wat vaker naar de sportschool. Dat schoot er de laatste weken wel een beetje bij in. Heerlijk weer aan mijn kracht en conditie bouwen, bij bijvoorbeeld Let’s Dancetraining en ontspannen bij de Yogatraining. Héérlijk!!

“Eindelijk! Af! Rust en … Let’s Dance”

Sporten en gezond leven
Verder leef ik redelijk gezond. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar ik ben gek op koken. Mijn kookboekenverslaving leidt ertoe dat er altijd wel inspiratie is om iets lekkers (en gezonds) op tafel te toveren. En ik kan direct inspiratie opdoen voor de desserts die ik maak voor de restaurants. Ideaal!

Tot snel bij SportTime! Op mijn auteursblog (wendyeerland.auteursblog.nl) kan je meer informatie vinden over mijn boeken en het leven als schrijfster. Vanaf 23 juli is ‘De zelfpers’ hier ook te bestellen.

Groetjes, Wendy (43 jaar).