Leven vanuit huis, leven via de digitale weg

Covid 19 en hoe je binnen een mum van tijd over kan gaan van een volle agenda en altijd onderweg naar een leven vanuit je eigen huis. Of ik al gewend ben aan het leven met Covid 19? Nee. Heeft het voordelen? Ja, een paar.

Maart 2020 tot en met nu, in een notendop
Ik ben graag ‘on the road’ en onder de mensen. Mijn werkweek start op maandag bij Saxion Enschede. Daar ben ik onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van events op de hogeschool. Dit doe ik 2,5 dag in de week.

Sinds 1,5 jaar werk ik bij SportTime Oldenzaal. Op de dinsdagavond óntvang ik de members en na hun trainingsrondje sluiten we samen de sportieve avond af met een kop koffie, glaasje thee én natuurlijk een leuk gesprek.

“Oefffff, wanneer ik dit typ denk ik,
lekker bezig Ellen”

Bezige bij
Op de woensdagochtend mag ik hardlooptraining geven aan een mega enthousiaste groep lopers. Een activiteit waar ik heel veel energie uithaal. En… dan is er nog de fietsenwinkel. Sinds tien jaar runnen mijn man en ik samen, met heel veel plezier, een fietsenwinkel in Rossum. Tussendoor (oefffff, wanneer ik dit typ denk ik, lekker bezig Ellen) loop ik zelf uiteraard ook nog een rondje hard én ben ik actief lid van een handbalvereniging.

En toen kwam Covid 19
Werken op Saxion mocht niet meer. Alle grote evenementen werden omgezet naar digitaal. Alles vanachter de laptop. Hoe onpersoonlijk!

Ons mooie sportcentrum mocht/moest onder voorwaarden open – dicht – open – dicht – dicht. Eigenaresse Erna Scholten had het zwaar maar toonde samen met de instructeurs veerkracht. Snel schakelen en positief blijven. Acties bedenken om toch je members te zien. Zo konden er sportmatjes en een bidon worden gehaald. Om het thuis sporten te stimuleren maar zeker ook om weer even persoonlijk contact te hebben. Er kwamen online lessen. Bewegen en gezond leven is tenslotte essentieel. En toch, alles vanachter de laptop. Hoe onpersoonlijk!

Ook de hardlooptrainingen waren niet meer haalbaar onder de strenge coronaregels. Er kwamen trainingsschema’s en we bleven stimuleren via WhatsApp. En wat genoten we als team van de mooie foto’s die we binnenkregen. Foto’s waarop members zichtbaar aan het genieten waren van het hardlopen of wandelen. Men bleef samen sporten. Gaaf! En toch, alles vanachter, in dit geval, de smartphone. We missen persoonlijk contact!

“Alles vanachter de laptop en smartphone.
Hoe onpersoonlijk!”

Tja, en dan de fietsenwereld. Eerst was er een dip en daarna kwam er een run op fietsen. Mensen wilden er toch op uit. Wandelen, hardlopen en fietsen werd het bewegen buiten!

En toch is de conclusie, dat ik, maar heel veel mensen met mij, een soort van stil ben komen te staan…

De voordelen
En toch leer en waardeer je ook steeds meer de kleine dingen om je heen. Het gemis van het persoonlijke contact doet je beseffen hoe belangrijk dit eigenlijk is. Voor elkaar klaarstaan ondanks dat je het druk hebt. Gezond zijn is niet meer vanzelfsprekend want iedereen kan het virus krijgen. Effectiever werken via de digitale weg. Minder auto’s op de weg dus beter voor het milieu.

Maarrrrrrrrrrrrr…………… ik zou het ontzettend fijn vinden om toch weer ‘on the road’ te zijn, maar dan wel met de dingen welke ik tot nu toe heb geleerd. Aan het einde van de tunnel is er licht dusss… hopelijk tot gauw allemaal!!

Dat ik jullie maar weer mega snel mag zien bij de hardlooptrainingen, de Summer Outdoor en… (NEW NEW NEW), Cross Boxing bij… SportTime Oldenzaal.

Persoonlijke knuffel, Ellen.