Kerstrecept van Marjolein, makkelijk te bereiden

Verse groenten, vlees en kip zijn mijn favoriete ingrediënten. Maar… dan wel op ‘eigenwijze’ bereidt. Door diverse  kruiden toe te voegen ruik ik, tijdens de bereiding, letterlijk het buitenland in mijn Lutterse keukentje. Héérlijk!!!!

Jeroen (mijn partner) en ik zijn dol op reizen, korte reizen naar bijvoorbeeld Spanje of Oostenrijk. Mooie, diverse landen met fijn eten en… héérlijke wijnen.

De gegrilde groenten komen zelfs uit het kookboek van Frau Aigner uit Kirchberg. De chef-kok van restaurant Pfeffermühle, daar waar ik vroeger als kind, samen met mijn ouders, veel kwam.

Gezond eten en uit eten is mijn hobby, uiteraard met een glaasje wijn. Dit alles in combinatie natuurlijk met de nodig sportuurtjes bij SportTime, om sterk te blijven voor nu en de toekomst. Dus hopelijk mogen we héél snel weer open.

 

Garnalencocktail met miso mayonaise:

Bereidingswijze:
Meng de miso gelei, de mayonaise en de crème fraiche tot er een zachte romige saus ontstaat. De miso naar smaak toevoegen. Let op: miso heeft van zichzelf een sterke smaak. Snijd vervolgens de appel en de ijsbergsla in kleine stukjes.

Dan is het tijd om de cocktailglaasjes te vullen. Onderin het glaasje komt de gesneden ijsbergsla, gevolgd door een laagje met appelstukjes en tot slot een laagje garnalen. Dit kun je herhalen naar gelang de grote en hoogte van het glaasje (en natuurlijk de hoeveelheid die je het voorgerecht wilt meegeven). Wanneer je alle laagjes hebt die je wilt, eindig je met een dot misomayonaise en twee à drie losse garnalen. Je kunt dit ook afwisselen door een mandarijnenpartje (lekker fris) zonder vel en een walnoot op de misomayonaise te leggen.

 

Gegrilde groenten

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika’s in lange stroken en de courgette en aubergine in lange plakken. Bestrooi vervolgens de aubergine met een beetje zout. Blancheer de courgette in zout water, daarna afdrogen.

Leg de courgette en aubergine op een bakplaat, samen met de gesneden paprika en tomaatjes. Bestrooi alles met een beetje olijfolie, beschuitkruimels en geraspte parmezaan. Zet het geheel in de oven en grill het geheel rond de 20 minuten. Wanneer je het uit de oven haalt mag je het nog besprenkelen met een beetje citroen en zout, peper en rozemarijn naar smaak toevoegen.

 

Zeebaars met clementine salsa

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk de vis met met olijfolie en strooi er vervolgens een beetje zout over. Zet de vis in de oven tot deze gaar is (max. 20 minuten).

Schep ondertussen alle groenten door elkaar. Deze kun je op de vis serveren of apart in een glazen schaaltje. Lekker gecombineerd met de gegrilde, warme groenten, uit de oven.

Eet smakelijk!!!

Voor nu, wens ik jullie een fijne kerst!

Sportieve en culinaire groetjes van Marjolein.