In een half jaar tijd 25 kilo afvallen – Claudia Schildkamp

Twee jaar geleden heb ik mij aangemeld bij SportTime. Op dat moment wilde ik leren te ontspannen en meer kracht in mijn lichaam krijgen. Daarom ben ik begonnen met de Yoga- en Chilatestrainingen. Héérlijk! Toen het ontspannen mij eenmaal lukte, ben ik begonnen met Power! En toen, kwam de lockdown…

“Mijn conditie was ontzettend slecht.
Ik kon niet eens fatsoenlijk
een gesprek voeren tijdens het wandelen”

Ik moest met mezelf aan de slag
In december 2020 keek ik in de spiegel en was ik (op zijn zachtst gezegd) een beetje klaar met wat ik zag. Ik moest en zou wat aan mijn figuur doen. Maar hoe? Nu had ik het geluk dat ik in januari 2021 een nieuwe collega kreeg. Hij volgde een leefstijl én dieet dat mij interesse wekte. Vanaf dat moment gingen hij en ik iedere middagpauze een rondje wandelen, een ronde van ongeveer één kilometer.

Wat kwam ik mijzelf tegen, mijn conditie was ontzettend slecht. Ik kon niet eens fatsoenlijk een gesprek met hem voeren tijdens het wandelen. Ik schaamde me enorm. Vanaf dat moment ging de knop om en ben ik heel veel gaan bewegen en erg goed op mijn voeding gaan letten. Wauw, wat voelde ik mij goed en wat ging ik als een speer. Na een aantal weken wandelde ik iedere zondagochtend een ronde van, pak hem beet, 12 kilometer.

Van wandelen naar hardlopen
Dit in combinatie met het gezonde eten, maakte dat ik ging afvallen. Hoe mooi is dat? En alsof het zo moest zijn, zag ik in die periode, dat SportTime begon met een hardloopclinic! In twaalf weken tijd van niets naar vijf kilometer achterelkaar hardlopen. Deze Start to Run kwam voor mij precies op het juiste moment.

“Vijf kilometer aaneengesloten rennen,
ik heb het gewoon gedaan! YES”

Ik heb me direct ingeschreven en op 7 april zijn we met een ontzettend leuke groep begonnen aan deze uitdaging. De eerste training begonnen we met 10 x 1 minuut hardlopen en tussendoor 3 minuten wandelen. Dit wordt iedere week uitgebouwd en uiteraard moet je zelf ook nog één à twee keer per week trainen. Ondertussen zitten we al in de laatste week. En dus gaan we voor het eerst met de hele groep vijf kilometer aaneengesloten hardlopen. Stiekem heb ik afgelopen zondag zelf al ‘even’ getraind, voor het eerst in mijn leven vijf kilometer hardgelopen. YES!!!

Wat een teamspirit
Ik ben echt niet snel, loop bijna altijd achteraan bij de trainingen, maar dat is geen enkel probleem. De medelopers komen altijd terug om mij ‘op te halen’. Ze motiveren mij enorm en dat heeft mij er zeker wel bij een aantal trainingen waar ik het enorm zwaar had, doorheen geholpen. Dit is ook wat mij ontzettend aanspreekt bij SportTime. Het maakt niet uit hoe ‘goed’ je bent, hoe snel je bent, hoe sterk je bent. Je doet het, je beweegt, je leeft gezond en daar gaat het om!

“In een half jaar tijd ben ik 25 kilo afgevallen,
en ik voel me er zó goed onder”

Dat heb ik niet alleen bij het hardlopen gemerkt, maar ook bij Yoga, Chilates, Power en (sinds kort) ook de Jumpingfitness. Sinds ik in april ben begonnen met hardlopen ben ik 15 kilo afgevallen. Sinds begin dit jaar 25 kilo. En weet je wat, het bevalt mij meer dan. Het hele plaatje, gezond leven en bewegen! Dus eh, ik ga nog lekker even verder met hardlopen, Power, Jumpen en afvallen.

Tot ziens bij de gevorderden club
Ik ben de instructeurs van SportTime en mijn mede-hardlopers enorm dankbaar voor de steun tijdens de trainingen. Start to Run zit erop en volgende week begin ik gewoon bij de gevorderden groep van het hardlopen!!

Blije groet van Claudia!