Het pitten- en notenbrood van Brigitte Kok, een lekker gezond tussendoortje!

Gezond leven is voor mij erg belangrijk. Sporten en bewegen doe ik veel en wanneer ik dan ook nog bewust met mijn voeding bezig ben, dan voel ik me goed. Erg goed, ik heb dan het idee dat ik volop van het leven geniet.

Trek, tja…. dat heb ik bijna altijd. Ik heb een man en een jonge zoon dus ‘extreem’ kokkerellen zit er voor mij niet in maar af en toe creatief zijn, maakt dat het allemaal nét iets gezonder wordt!

‘Mijn’ pitten- en notenbrood is daar een goed voorbeeld van. Makkelijk te maken, thuis is iedereen er dol op en… het is gezond. Ik deel het graag met jullie. Succes ermee!

Aan de slag:
Voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier in een cakevorm. Zorg dat er aan de zijkanten wat papier over de rand hangt. Zo til je het brood er na het bakken makkelijk uit.

Beslag maken
Doe de eieren, het zout en de olijfolie in een kom. Klop het geheel goed los en voeg dan de overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar.

Bakken
Schenk het beslag in het cakeblik en zet het 50 minuten in de open, op 160 graden. Haal het daarna uit de oven en til het brood uit het cakeblik en laat het afkoelen op een rooster.

Bewaren
Wanneer het pitten- en notenbrood is afgekoeld, kun je het in plakken snijden. Dit brood bewaar je maximaal vier dagen in de koelkast.

Tip:  Snijd het hele brood in plakken en vries het in. Haal een uur voordat je trek hebt een aantal plakjes uit de vriezer en je hebt een gezond tussendoortje.

Geniet ervan!!
Gezonde groet van Brigitte Kok