Heerlijk en makkelijk recept van Leonie

Wanneer je diëtiste van beroep bent, verwacht iedereen altijd dat je gezond eet. Niets is minder waar!

Ook ik eet weleens pannenkoeken en pizza’s. Maar… nooit héél vaak en véél. Simpelweg omdat ik het dan echt niet meer lekker vind.

Wanneer er op vrijdag pannenkoeken gegeten worden wil ik dan wel weer graag op zaterdag groente, héél véél groente.

Mijn kinderen en man willen het liefst zeven dagen in de week één van de p’s maar nee, dat gaat mij écht te ver. Onderstaand recept compenseert mijn p op vrijdag een beetje. Heerlijk!

Sportieve groet, Leonie.

 

Bakplaat met kip, aardappel & broccoli 🥦

Jaaa, daar zijn we weer met zo’n heerlijk, makkelijk recept. Deze keer bakplaat met kip, aardappel en broccoli. ‘The making of’ is een kwestie van de ingrediënten snijden en dan alles hopla de oven in. Eventueel kun je er ook nog een lekker (yoghurt)sausje bijmaken en dan…. smullen maar!

AAN DE SLAG MET HET RECEPT:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met 1 tl paprikapoeder en een snuf zout en peper.

Snijd de ui in grote stukken en de broccoli in roosjes. Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in stukjes.

Meng in een bakje de olijfolie, tijm en 1 uitgeperste teen knoflook. Meng deze kruidenolie door de aardappelpartjes.

Verdeel vervolgens de aardappelpartjes over een bakplaat (met bakpapier) en bak dit ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.

Voeg de ui, broccoli en kipfilet toe en bak het geheel nog 15 minuten. Als het goed is zijn dan alle ingrediënten zacht en kun je aan tafel!