Hartige taart, van bloemkool & broccoli

Ingrediënten (6 personen):

6 plakjes bladerdeeg

1 kleine bloemkool

2 stronkjes broccoli

400 gram kipfilet

4 eieren

2 bekertjes crème fraîche

50 gram geraspte 30+ kaas

olijfolie

zout & peper

Benodigdheden:
Oven, koekenpan, pan met deksel, quichevorm, beslagkom, garde en vork.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien.

Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes en kook ze 3 tot 5 minuten. Laat de groente na het koken, uitlekken in een vergiet. Mocht je een grote bloemkool hebben? Bewaar dan de overgebleven stukjes, heerlijk om rauw op te knabbelen, als tussendoortje.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en braad deze in de pan met een klein scheutje olijfolie. Laat ook dit na het bakken goed uitlekken.

Klop de eieren met een garde los in een kom en meng ze met de crème fraîche. Voeg ook een beetje zout en peper toe.

Vet de quichevorm in met een beetje olijfolie en bekleed deze met de bladerdeegplakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Kieper de bloemkool, de broccoli en de kipfilet in de quichevorm. Schenk het ei-mengsel erover en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Bak de taart circa 30 minuten in het midden van de oven. En tada, smullen maar van je heerlijke én gezonde maaltijd!!!!

Blijf gezond, groetjes Esther.