Fred Steenbeeke fietst de Giro di Kika: “Kanker is absoluut géén ziekte die bij kinderen hoort”

In het voorjaar van 2015 was ik één van de deelnemers aan de Alpe d’Huzes. Ter ere van mijn vader, die op 69-jarige leeftijd, is overleden aan longkanker. Tijdens deze editie liep een opa, met een kruiwagen met bakstenen, de Alpe d’Huez op, met op zijn shirt een foto van zijn kleinkind. Daarop stond ook de tekst, “Ik zou willen dat ik jouw last zou kunnen dragen”. Dit ging om een kind met die vreselijke ziekte …

Dit heeft op mij erg veel indruk gemaakt, dus toen twee jaar geleden mijn oog viel op een advertentie van de Giro di KiKa, was de keus snel gemaakt. Dit moest ik doen! Een sportieve uitdaging gekoppeld aan een goed doel, waaraan ik beslist een klein steentje wil bijdragen. Kanker is absoluut géén ziekte die bij kinderen hoort.

Team Oldenzaal fiets Giro di KiKa

Ik ben Fred Steenbeeke, 56 jaar en over twee weken ga ik, samen met mijn kameraad Ronny Oude Veldhuis, de Giro di KiKa fietsen. Een meerdaagse tocht van 29 augustus t/m 3 september in de Dolomieten. Kika (stichting Kinderen Kankervrij) is bij velen een bekende goede doelenorganisatie. Er wordt geld ingezameld met fietsen tijdens de, oh zo populaire, Giro. Zes dagen lang wordt er elke dag een nieuwe etappe gefietst. En niet zomaar een rondje … je komt over de Stelvio, de Gavia en en stukje van de Sella Ronda. Het doel van de Giro di KiKa is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek naar de genezing van kinderkanker mogelijk te maken.

In training
Doordat de Giro vanwege corona al een aantal keren is verplaatst, ben ik al best lang in training. Buiten op de racefiets en binnen bij SportTime. Dit jaar heb ik inmiddels 4.000 km aan trainingskilometers gemaakt op de racefiets en vanaf april ben ik echt fanatiek begonnen met trainen. Elk weekend zo’n 150 km met uitschieters naar de 300 km.

In juni heb ik een weekend in Limburg getraind om ook enkele hoogtemeters te maken. Sinds twee weken ben ik terug van mijn trainingsvakantie in Spanje. Daar heb ik om de dag gefietst, tochten van 100+ kilometer, mét de nodige bergjes daarin verwerkt. ’s Morgens om half 7 het fietsje op i.v.m. de warmte en rond 11 uur weer terug. Daarna meteen een duik in het zwembad en genieten van de vakantie. 

Support jij ons al?
Een zware maar mooie tijd waarin ik ook nog eens tien kilo ben afgevallen. Nu is het alleen nog maar een kwestie van de conditie op peil houden en mezelf prepareren voor de Giro. Ronny en ik zijn mega trots op het bedrag dat we als Team Oldenzaal hebben binnengehaald. De teller staat nu op € 6.325,00.

Maar ….. d’r kan natuurlijk altijd nog wat bij (ha, ha). Sponsoren kan via: https://www.girodikika.nl/fred-steenbeeke-team-oldenzaal

Nog efkes

Eigenlijk was de Giro gepland voor juni 2020, maar door de corona is deze Ronde van Italië, al drie keer uitgesteld. Maar nu gaat het dan toch eindelijk gebeuren. Ronny en ik zijn één van de 120 deelnemende teams van de Giro di Kika 2021. We fietsen vier etappes in de Dolomieten. Vervolgens verplaatsen we ons naar de Stelvio en op 3 september fietsen we daar de laatste (zware) etappe. In totaal pakken we in die vijf dagen zo’n 16.000 hoogtemeters. Dit is dus absoluut géén appeltje eitje.

Appeltje, eitje? No way!
Het zal géén makkie worden, zeer zekers niet. Niet alleen vanwege het zware parcours maar ook omdat ik twee meter lang ben en nog steeds 110 kg weeg. Het doel is om alle etappes uit te fietsen. Ik ga ervoor, absoluut!

Sportieve groet, Fred Steenbeeke.