Fred Steenbeeke: “Eerste etappes Giro di Kika zitten erop. Het was onmeunig zwaar”

Na 4.200 km aan training én nadat de tocht drie keer vanwege corona uitgesteld is, is het nu eindelijk zover. Member Fred Steenbeeke fietst op dit moment de Giro di KiKa, samen met zijn vriend Ronny. Vijf dagen fietsen in Italië, 550 km met daarin 14.500 hoogtemeters. Het doel van de Giro is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de genezing van kinderkanker. Hoe het gaat tot nu toe? Check hieronder het dagboek van Fred.

Dag 1, 29.08.2021:
“Eerste etappe Giro di Kika zit erop. Het was onmeunig zwaar, maar érg mooi om te doen. De omgeving waar we doorheen fietsen is prachtig. Er volgen nog 4 etappes.”

Dag 2, 30.08.2021:
“We starten op de Valles, die ging goed. Daarna passo de Fedaia. We begonnen rustig, prima te doen. Maar toen, de laatste 5 km, wat een hel. Continu 13% en meer, met uitschieters naar 18%. Uiteindelijk toch goed boven gekomen en gefinisht. Daarna alle pijn vergeten. Gaaf was dat onze vrienden Erik en Astrid hun vakantie even hebben onderbroken om ons aan te moedigen. Toppers.”

Dag 3, 30.08.2021:
“Een dag die 107 km met 3111 hoogtemeters telt. De bultjes worden elke dag zwaarder, maar de omgeving blijft prachtig. We beginnen de dag begon met zon maar we eindigen, jammer genoeg met een beetje regen. Verder ging het eigenlijk prima. De donaties van Team Oldenzaal staan bijna op €5000, waarvoor dank!! Prachtig bedrag en daar trappen we graag voor. Zo, nu een lekkere Weizen en op weg naar dag 4”.

Dag 4, 31.08.2021:
“Giro di KiKa met de Passo Manghe. Een mooie beklimming met de laatste 7 km, 10% plus. We maken ons op voor de laatste rit, de Stelvio.”

Steun de mannen!
Wij zijn supertrots op Fred Steenbeeke en vragen dan ook héél brutaal aan jullie….. supporten jullie hem al? Doen hoor!!! Sponsoren kan via: https://www.girodikika.nl/fred-steenbeeke-team-oldenzaal.

In een eerder blog heeft Fred ‘verteld’ wat de reden is dat hij de Giro di Kika fietst: https://sport-time.nl/fred-steenbeeke-fietst-de-giro-di-kika-kanker-is-absoluut-geen-ziekte-die-bij-kinderen-hoort/