Fietsen alsof je leven ervan afhangt….. Héérlijk!!!

Vanaf mijn 6e heb ik altijd gevolleybald maar door een schouderblessure, op mijn 18e, was dit niet meer mogelijk en dus moest ik iets anders gaan bedenken om fit te blijven. En… dat is gelukt!!!!

Wie ben ik?
Mijn naam is Leonie Klinkhamer Althanning, ik ben 38 jaar oud en samen met mijn partner Johan en onze drie kinderen (Benjamin van 8 jaar, Loren van 7 jaar en June van 3 jaar) woon ik in Oldenzaal.

Uit nood geboren
Voordat ik SportTime binnenwandelde sportte ik bij Sportschool Marian in Zuid Berghuizen. Daar werd op een gegeven moment mijn vaste BBB (borst, billen & buik) les van het rooster gehaald. Daarvoor in de plaats kwam Spinning oftewel Cycle.

Dit doe ik NOOIT meer
Dus ik stapte op de fiets, samen met mijn zus. Na tien minuten dacht ik al, “Ik kap ermee, DIT doe ik nóóit meer!”. “Zitten blijven”, zei mijn zus. “Wat vond je ervan”, vroeg de trainer aan het einde van de les? “Helemaal niks voor mij… veel te intensief. Helemaal gesloopt…” Waarop de trainer zei dat ik minimaal vijf keer een cycle-lesje moest volgen voordat ik kon zeggen of ik het leuk vond of niet. Nou, je raadt het al, zo gezegd, zo gedaan.

En warempel, na die vijf keer begon ik het inderdaad steeds leuker te vinden én (ook niet onbelangrijk) ik werd steeds fitter. Na een tijdje vroegen ze mij of ik geen cycle-instructeur wilde worden. En ik dacht, “Ach waarom ook niet. Dat kan ik wel”.  Nou, daar kwam even net iets meer bij kijken dan ik vooraf had gedacht.

Het geeft mij een enorme kick om mensen

tot het uiterste te drijven qua sporten.

Net iets verder dan lekker is, net iets meer.

Om maar eens een voorbeeld te noemen, wanneer je lesgeeft moet je uitleggen, corrigeren, motiveren, kortom veel praten…. en wanneer je moe bent, kun je niet altijd meer even makkelijk praten. Haha, de eerste les werd er niet veel gepraat door de instructeur kan ik je vertellen.

Voldoening ervaren
Inmiddels geef ik al zestien jaar les, eerst bij sportschool Marian en sinds dit najaar bij SportTime. Dit doe ik naast mijn werkzaamheden als diëtist in mijn eigen praktijk in Oldenzaal. Het geeft mij een enorme kick om mensen tot het uiterste te drijven qua sporten. Net iets verder dan lekker is, net iets meer. Zodat je thuis een enorme voldoening ervaart….

Maar waar is Cycle eigenlijk goed voor? En waarom zou jij het eens moeten proberen? Ik geef je een aantal redenen om je vandaag nog in te schrijven voor een lesje.

Ready to Ride? Hopelijk zie ik je gauw.

• Calorieën verbranden met spinning
Met een goede Cyclesessie verbrandt een persoon van 70 kilo al gauw zo’n 650 (!) kcal per uur. Dit is enorm veel vergeleken met andere sporten.

• Conditie opbouwen
Cycle is een goede manier om jouw conditie een enorme boost te geven. Je kunt er zowel je duurvermogen als je explosiviteit mee trainen.

• Gespierde benen en billen
De houding die je aanneemt op de fiets forceert je om deze spieren te gebruiken, waardoor Cycle dus aardig in de buurt komt van een full body workout!

• Cycle is goed voor je hart, longen en bloedvaten
Met het fietsen versterk je je hart en bloedvaten. Daarnaast vergroot je de longinhoud. Hierdoor wordt je zuurstofinname groter en alsof het nog niet genoeg is… het verlaagt ook nog eens je cholesterol.

• Weinig belasting op gewrichten
Je gewrichten worden minder belast, terwijl je dezelfde inspanning kunt leveren.

Opgeteld zijn er dus genoeg redenen om eens een lesje Cycle te overwegen.

Ready to Ride? Hopelijk zie ik je gauw.

Gr. Leonie Klinkhamer Althanning