“Samen met mijn moeder heb ik afscheid genomen van Bentheimergraven 7” – Erna Scholten

2021, Ik sluit het jaar af met de laatste woorden van mijn moeder, “Er komen ook weer betere tijden”. Laten we ons daarop focussen. Houd moed, blijf positief en tel je zegeningen!

Jaag jouw droom na, neem de hobbels en soms zelfs de hoge bergen maar vergeet vooral niet te genieten, ieder dag weer!

Persoonlijk kon het jaar 2021 voor mij niet beter beginnen 
Vorig jaar met kerst en oud & nieuw lag mijn lieve schoonzus te vechten, op de IC in Heerenveen, tegen Covid 19.

Mijn jaar kon dan ook niet beter beginnen toen zij op 9 januari weer thuiskwam, in Oldenzaal. Wauw, zo fijn om haar weer in ons midden te hebben en dat voor haar het kwartje de goede kant op is gevallen!!!!

“Wat hebben we haar een mooi afscheid kunnen geven!
Een hele bijzondere week heb ik mogen beleven,
samen met mijn man, kinderen, broers, schoonzus, neef en nicht”

Hoe mooi was het geweest dat dit gevoel kenmerkend zou blijven voor 2021. Ik had oprecht gehoopt het einde van dit jaar ook zo mooi te kunnen afsluiten maar helaas …. Vier weken geleden overleed mijn lieve, sterke moeder. Plotseling. Wat een verdriet, wat een pijn, wat een gemis!

Het duurt allemaal te lang, de rek is er bijna uit
2021, Wat mij als ondernemer dit jaar het meest heeft geplaagd, is dat je tijd en energie in je bedrijf steekt en dat er uiteindelijk veel niet door kan gaan door (nieuwe) Coronamaatregelen.

En dan heb ik het over de lancering van nieuwe lesprogramma’s, geplande trainingen voor collega’s en met zorg gebouwde ‘aangepaste’ roosters, die ineens ook weer niet haalbaar blijken, na de zoveelste persconferentie van ons demissionair kabinet.

Zakelijk zijn er in 2021 weer wat hobbels genomen
Het voelde voor mij af en toe meer als hoge bergen. Van de ene lockdown naar de andere! Met uiteraard ook weer veel energie, creativiteit, blijdschap en enthousiasme wanneer we buiten mochten sporten of zelfs binnen weer één en ander konden aanbieden, ondanks de beperkingen.

Op het moment van schrijven zit heel Nederland wederom in een lockdown. Tja, dan is het wellicht overbodig te melden dat er bij mij, als ondernemer, minder energie vrijkomt dan voorheen. Maar het is zoals het is….

“Facilitair zijn er dit jaar ook nog wel een aantal perikelen geweest.
De zoveelste en mede daarom is verhuizen in het nieuwe jaar een feit geworden”

Toch nog op zomervakantie….
2021, Genoot ik van een bijzondere zomervakantie voor Jan (mijn man) en ik. Want na 20 jaar zijn we zonder kinderen op zomervakantie geweest. We moesten even om, even wennen …. maar wat hebben we het heerlijk gehad! Hoppend van de stad Praag door naar het mooie Oostenrijk en afsluiten aan het zonnige Gardameer. Héérlijk, een echte aanrader!

Alles samengevat in een notendop
2021, Je was een turbulent jaar, ik zal je zeker niet verder meenemen in mijn achtbaan van het afgelopen jaar…..

2021, Het heeft met iedereen wat gedaan, zowel voor de mega trouwe members, mijn lieve collega’s en de overige mensen die dicht bij mij staan.

Relativerend en met beide voeten op de grond 
Kom ik tot de conclusie dat ik mijn handen ontzettend mag dichtknijpen met:
• Mijn geweldige gezin & familie, wat ben ik trots op ze!

• Een paar bijzondere trouwe vrienden om mij heen, wat een rijkdom!

• De trouwe members en collega’s. Zij geven mij iedere keer weer het vertrouwen voor een volgende stap. En maken mij duidelijk (ja, af en toe flitst het tijdens deze pandemie weleens door mijn hoofd) dat stoppen met SportTime voor mij geen optie is!

• Dat iemand mij heeft doen beseffen dat je beter een pand kan kopen dan huren, dan heb je echt alles in eigen hand.

En hoewel niemand twee keer wil verhuizen in één jaar is de keuze toch gemaakt. Want met de stip aan de horizon dat we kunnen sporten en bewegen in een waanzinnig pand op een super locatie, dan is de keus snel gemaakt!

• Dat ik mijn moeder 83 jaar in goede gezondheid bij mij heb gehad. Dat we héél mooi afscheid van haar hebben kunnen nemen! Én dat ik samen met haar afscheid heb genomen van de locatie van SportTime aan de Bentheimergraven 7, héél bijzonder!!!!

• Mijn gezondheid, dat ik alles wat ik nog wil doen kan en mag doen

“Daar wil ik iedereen voor bedanken, dank jullie wel!”

Mijn moeder citerend
Ik sluit het jaar af met de laatste woorden van mijn moeder, “Er komen ook weer betere tijden”. Laten we ons daar op focussen. Houd moed, blijf positief en tel je zegeningen! Jaag jouw droom na….neem de hobbels en soms zelfs hoge bergen en vergeet vooral niet te genieten, iedere dag weer!

Ik wens je een fijne jaarwisseling! Dat we 2021 knallend achter ons laten & 2022 met open armen verwelkomen. Een gezond, sportief en alles wat wenselijk is voor het nieuwe jaar!

Tot snel in het nieuwe jaar! Liefs, Erna.