En ineens had ik een nieuwe hobby. Wielrennen!

Wat is er mooier dan trainen in de buitenlucht? Op een racefiets bijvoorbeeld zie je nét iets meer van de mooie omgeving dan wandelend of hardlopend. Pak een rondje op de Tankenberg en de Paasberg. Hoe mooi dat het kan!

De lente is begonnen. De temperaturen gaan omhoog, de zon knipoogt af en toe al vanachter een wolk en aankomend weekend wordt de klok verzet. De avonden, om langer buiten te sporten, worden langer. Héérlijk! Tijd om de racefiets tevoorschijn te halen. Ketting poetsen, bandjes oppompen en gaan met die banaan!

“Fiets vanuit Ootmarsum richting Vasse
over de Hooidijk. Heerlijk vals plat”

Fietsend naar Denekamp, Tilligte en in Ootmarsum over de Kuiperberg. Een klimmetje en dan met de wind langs je gezicht in de afdaling, héérlijk. Of vanuit Ootmarsum richting Vasse over de… juist Hooidijk. Daar heeft iedere wielrenner weleens van gehoord Poeh… pittig vals plat! Genieten, maar ook direct een goede training voor je uithoudingsvermogen!

Bijna acht jaar geleden werd ik uitgedaagd door een toenmalige collega om mee te doen aan de Amstel Gold Race. Wha ha, grapje dacht ik. Ik had in mijn hele leven nog nóóit op een racefiets gezeten! Ondanks dat ik al bijna 20 jaar bij Cannondale in Oldenzaal werkte, een Amerikaanse fietsenfabrikant. De RPM- en Cyclelessen bij SportTime volgde ik al jaren dus op zich had ik wel een goede basis.

“Honderd kilometer genieten!
Op weg naar de Cauberg”

Sportief als ik ben, maakte ik een deal. Mijn collega met mij mee skiën en ik met haar samen de Amstel Gold Race fietsen. En daar ging ik, een fiets geleend en in training. Vanaf minuut één was ik enthousiast, wat was dit gaaf! Na een maand of vijf een flink aantal kilometers gemaakt te hebben, met onder meer mijn trainingsmaatje Fred, én ondertussen in het bezit van een eigen racefiets, was het zover!

“Wat een gave ervaring!
Ik wist het direct… volgend jaar weer,
en dan ga ik voor de 150 km”

Best wel zenuwachtig fiets ik richting de start in Valkenburg. Tot mijn schrik zie ik dat de omgeving hier toch wel iets heuvelachtiger is dan in Twente. Pfff, als ik het maar volhoud… De sfeer, de omgeving, de grote groep collega’s, de supporters langs de kant, honderd kilometer lang fiets ik op veertjes. En voordat ik het wist, was daar de Cauberg. FINISH

En zo had ik een nieuwe hobby. Wielrennen! Die racefiets komt ieder jaar in het voorjaar weer uit de schuur en de toertochten worden gepland. Ook hier in de omgeving worden veel fietstochten georganiseerd. Je kunt ze vinden op www.fietssport.nl/toertochten.

Afgelopen zomer stapten een aantal SportTime collega’s ook samen op de fiets. En al snel sloten er meer dames aan en er ontstond er een nieuw fietsgroepje genaamd.. jaja.. Zadelw(p)ijn. Nou, die P van pijn hebben we al ervaren, nu de W van wijn nog!

Mocht het weer het een keer niet toelaten, het blijft Nederland, dan ben je van harte welkom (wanneer we coronatechnisch weer mogen) bij SportTime in de Cyclelessen. Dan beklimmen we daar een berg, fietsen we een stuk vals plat van de Hooidijk, of sprinten we samen naar de finish!

Sportieve groet, Daniëlle.