“Een hartverscheurend k kankerverhaal” – Kitty de Bot

Tien jaar geleden werd ik geconfronteerd met kanker en nu … alweer jaren schoon! Dat was na de behandeling én de herstelperiode het keerpunt in mijn leven. Terugkijkend….. wauw, wat heeft het mij veel goede dingen gebracht, naast een groot portie ellende. 

Van anti-kraak naar serious business
Wat leuk dat ik me mag voorstellen op de site van mijn favoriete sportcentrum. Velen zie ik vaak denken; waar ken ik haar van? Van fotostudio Sjiek Photo & Film, nu SPF. Dit jaar bestaan we 5 jaar. Hoera, hoera, tijd voor een feestje, want ik ben megatrots op deze mijlpaal. 

Mijn eerste camera kocht ik in 2012, ik regelde een anti-kraakpand en charterde vier andere fotografen waarmee we onze studio bouwden. Met goed werkmateriaal; lampen, achtergronden en statieven want we gingen voor kwaliteit. Wat een toptijd! De foto’s die ik maakte, poste ik op Facebook en zo ontstond er een serieus klantenbestand.

Van anti-kraak groeiden we door naar een eigen fotostudio aan de Enschedesestraat en nu staat de koffie klaar aan de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal (Zuid-Berghuizen). 

Vechten voor je leven
Natuurlijk moet je als ondernemer commercieel zijn, er moet tenslotte brood op de plank komen. Maar daarnaast vind ik het heel belangrijk om mezelf en ons team elk jaar een vrije opdracht te geven met een maatschappelijk thema. De wereld een klein beetje meer liefde en begrip voor elkaar geven. 

Twee jaar geleden kozen we voor ‘ARMOEDE’, in opdracht van de GGD. Het jaar daarop discriminatie en dit jaar gaan we voor ons K kanker-project. Verhalen vertellen in woord en beeld (foto en film) van 10 Twentse vrouwen. Wauw, wat een mooi project.

Waarom kanker? Het komt zó veel voor, het is heftig want kanker wordt vaak geassocieerd met de dood en ziek zijn. Bij het horen van de ontzettend nare diagnose staat je leven in een paar seconden volledig op z’n kop. Deze onzekerheid moet je omzetten naar krachtig en sterk zijn, om te vechten met en voor je eigen lichaam. 

Een hartverscheurend k kankerverhaal
Met het vertellen van de K kanker verhalen, willen we Twente ietsjes wijzer maken over de wereld van deze ziekte en met name de mens tonen achter de kanker. SPF staat voor kwaliteit, creativiteit en meedenken met de klant. Hoe mooi is het dan dat de foto van Angela Wensink (een prachtig, mooi, krachtig en positief mens) is geselecteerd voor de fotowedstrijd van National Geographic. Een hartverscheurend k kankerverhaal gevangen in woord en beeld. Ik ben zó trots op haar!
Helpen jullie ons om te winnen? Stem via deze link: https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=58459. Ontzettend bedankt en wellicht tot bij SportTime, liefs Kitty.

Naam: Kitty de Bot
Leeftijd: 44 jaar
Sport: Cross Boxing, Jumping Fitness & BodyPump