De favo salade van Erna Scholten

Mijn frisse salade met onder meer avocado, komkommer en tonijn is een absolute aanrader. Sowieso één keer in de week staat deze bij ons op tafel. Bijvoorbeeld in combinatie met een zelfgemaakte pizza óf kip uit de oven. Maar ook heerlijk met brood, als lunch of bij een barbecue. De variaties met deze salade zijn eindeloos, als bijgerecht tot maaltijdsalade. Aanrader dus!

Recept: Frisse salade voor vier personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten:
200 gram gemengde ijsbergsla
150 gram tonijn op water
1 goed gewassen citroen
10 rode of witte druiven
5 aardbeien
1 komkommer
1 puntpaprika
1 avocado
75 gram feta
2 teentjes knoflook
1 ui
handjevol pompoenpitten
honing
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden (verse kruiden zijn uiteraard lekkerder maar heb je niet altijd voorhanden)
ruime scheut olijfolie (investeer in een goede olijfolie)

“De variaties met deze salade zijn eindeloos, als bijgerecht tot maaltijdsalade”

AAN DE SLAG:
Snijd de komkommer, de puntpaprika, de avocado, de feta, de aardbeien, de druiven, de knoflook en de ui in stukjes. Meng de groenten, fruit, feta en de uitgelekte tonijn in een grote schaal door elkaar. Bestrooi de salade met de pompoenpitten en Italiaanse kruiden, pers een halve citroen uit en rasp een halve citroenschil boven de salade. Een flinke scheut olijfolie erbij en tot slot maak je de salade af met honing naar smaak en … tafel lekker!

Gr. Erna.