De Denekamper bult over, ik hoop dat het snel weer mag – Monique Swier

Een Denekamper die naar de sportschool in Oldenzaal gaat! Onlangs hoorde ik nog een uitspraak waar ik hartelijk om moest lachen. “Denekampers die komen niet zo makkelijk over de bult!”

Ik wel dus. En de eerste keer dat ik de bult overging om te gaan sporten bij SportTime Oldenzaal, is me prima bevallen. Ik had me ingeschreven voor een aantal proeflessen en werd hartelijk ontvangen, door de teamleden, maar zeker ook door medesporters.

“Bij SportTime hangt een respectvolle,

fanatieke en gezellige sfeer.

Na de training is er altijd tijd voor een

gezellig bakkie… of twee!”

Sinds februari 2019 ben ik member van SportTime, op aanraden van de fysio. “Ga eens op Pilates om je spieren op een gecontroleerde manier te rekken en strekken”, waren zijn woorden toendertijd.

Mijn hele leven lang doe ik aan volleybal, tennis, fiets, wandel en golf. Sinds september 2020 is daar hardlopen bijgekomen. Ja, ja, hoe oaler, hoe gekker. Héérlijk. Met bovengenoemde sporten belast ik (naar mijn idee) mijn spieren op een monotone versterkende manier, waardoor de spier verkort en kan verkrampen. Hierdoor kunnen de gewrichten onder druk komen te staan. Met Pilates verleng en strek ik mijn spieren. Ik voel mij, sinds ik Pilates trainingen volg, sterker en vooral flexibeler. Ha ha, ik heb zelfs spiertjes ontdekt waarvan ik het bestaan niet eens wist.

“Het ontdekken van je lijf,

maar ook bij de belemmeringen uitkomen,

kan hele hilarische momenten opleveren

maar is soms ook erg confronterend”

Ieder mens heeft zijn eigen tekortkomingen, lichaamsbouw en vooral ook specialiteiten. Hoe mooi is het wanneer je iemand anders iets ziet doen, waarvan je niet wist dat het mogelijk was? De SportTime instructeurs maar ook de medesporters (met de nodige ervaring) geven duidelijke uitleg en de oefeningen worden goed voorgedaan. Wat ik vooral erg fijn vind, is dat er constant wordt aangeven om goed naar de signalen van je eigen lichaam te luisteren.

Dat is zelfs één van mijn levensmotto’s geworden! Omdat ik signalen vaak genegeerd heb, begon mijn lijf zich op een gegeven moment flink te verzetten. Op een bepaald moment kon ik zelfs mijn arm niet meer optillen om naar iemand te zwaaien. Zó veel pijn ….

“De kunst is (zo is gebleken) om

goed met tegenslagen om te gaan”

Je moet de kracht en flexibiliteit vinden om door te gaan óf om eventueel iets totaal anders te gaan doen. En dat laatste was bij mij aan de orde. Zestien jaar lang was ik hondentrimster, een fantastisch beroep dat ik jammer genoeg door lichamelijke klachten niet meer kon uitoefenen. Onder het motto (Pippi Langkous): ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’, heb ik mij laten omscholen tot hypno-therapeut.

Sporten is voor mij ontspanning, een uitlaatklep. Ik kan goed alléén sporten, maar onder begeleiding vind ik ook prettig. Gestimuleerd worden om het meest haalbare uit een training te halen. Instructeurs die mij helpen met persoonlijke (lichamelijke) ontwikkeling. Op een krachtige, vitale en energieke manier vind ik prachtig!

“Ik verheug me erop om jullie allemaal weer te zien

en samen gezond bezig te zijn!”

Wanneer we weer mogen, ga ik direct naar de eerste de beste Pilates training bij SportTime. Snel weer de Denekamper bult over!

Gezonde sportgroet, Monique Swier