De carpacciokerstkrans van Brenda & Kitty

Komend weekend staat bij onze Kitty de carpacciokrans van ‘Brenda kookt’, op het kerstmenu. Een ontzettend leuk geserveerde carpacciosalade. Kitty Sanders heeft het recept gevonden op http://www.brendakookt.nl. Een online platform waar je terecht kunt voor toegankelijke recepten. Makkelijke maaltijden voor elke dag. Gerechten zonder poespas, die binnen 30 minuten op tafel staan, gemaakt met ingrediënten van de supermarkt om de hoek.

“De basis van de carpacciokrans is in dit geval rucola, aangemaakt met olijfolie, zout en peper. Dit beleg ik met verse carpaccio. Tip: als de krans voor 4 personen is, maak dan op 4 plekken in de krans een gedeelte met het carpacciovlees. Verder versier ik de krans met cherrytomaatjes, komkommer en kappertjes. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitten. Maak de kerstkrans af door truffelmayonaise over de carpaccio krans te verdelen.

Ingrediënten voor vier personen:
* 100 gram rucola
* 16 plakjes carpaccio-vlees dungesneden ossenhaas
* 6 cherrytomaatjes gehalveerd
* 6 plakjes komkommer gehalveerd
* 2 theelepels kappertjes grof gesneden
* 0,3 rode ui fijngesneden
* 1,5 eetlepel pijnboompitjes geroosterd
* 2 eetlepels snippers oude kaas
* truffelmayonaise, * olijfolie, * zout en peper

Bereiding:
Meng in een kom de rucola met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over een groot bord of schaal en maak hier een krans van. Beleg de krans van rucola op 4 plekken met carpaccio. Verdeel hieromheen de tomaatjes, komkommer, kappertjes en rode ui. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitjes. Doe een beetje truffelmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntje af. Spuit hiermee de truffelmayonaise over de carpacciokrans.

Kerstmenu
Deze carpacciokrans combineert goed met veel andere gerechten. Op de site van Brenda vind je nog veel meer gezonde recepten. Zo kun je zelf je ideale kerstmenu samenstellen.”

Een mooi voorzetje voor het kerstdiner thuis van onze Kitty.

Wij wensen jullie hele fijne dagen! Liefs, Team SportTime.