Leuke dingen doen: To Do Tips

  • En toen zaten we weer thuis! Opnieuw de scholen dicht, de kinderopvang, de kapper, de meeste winkels dicht. En …. de sportscholen! We dachten (of eigenlijk hoopten) dat dit niet meer nodig zou zijn. Dat we op de goede weg waren en heel gauw weer het ‘gewone’ leven op konden pakken. Opeens is het weer de omgekeerde wereld.

Maar wat doen we er aan? Nou, niks, helemaal niks. We houden ons aan de regels en luisteren naar de experts. Wanneer we met z’n allen opnieuw de schouders eronder zetten…

Wat kun je in deze nieuwe lockdown doen. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

•    Zorg dat je ritme houdt. Ga iedere dag op hetzelfde tijdstip uit bed (uitslapen in het weekend mag) en ga rond hetzelfde tijdstip weer naar bed toe. Lekker douchen, mooie kleren aan, haren en eventueel make-up doen.

•    Maak een to-do-lijstje. Ga ’s morgens even rustig zitten en bedenk wat je wilt gaan doen. Dit kunnen grote, maar ook kleine dingen zijn. Zo heb je een doel(en) voor de dag.

•    Oefeningen van onze instructeurs. Op onze website www.sport-time.nl staan diverse filmpje die we hebben opgenomen tijdens de eerste lockdown en die je prima thuis kunt doen. Er zijn zelfs nieuwe filmpjes bijgekomen. En wat dachten jullie van Fitsnack.TV? Daar kun je ook nog steeds gebruik van maken.

Zelf maak ik met de kinderen wel eens een circuitje thuis. We bedenken verschillende oefeningen die we ieders een halve minuut doen. Daarna door naar de volgende oefening. Vergeet niet een lekker opzwepend muziekje op te zetten!

•    Wandelen en fietsen. Dit zijn we allemaal massaal gaan doen tijdens de vorige lockdown. Gelukkig mag dit nog wel! Gezellig met je partner, kind(eren), een vriend(in), buurman of buurvrouw. We hebben de natuur om de hoek, een fantastische omgeving waarin we wonen en leven. Geniet daarvan! We kunnen ook routes gaan uitschrijven. Hoe leuk is dat? Wanneer we nu allemaal een route bedenken, lang, kort, linksom of rechtsom, dan zouden we deze kunnen bundelen en uitbrengen, “Coronaroutes van Oldenzaal’. Idee?

•    Spelletje spelen. Pak eens een ouderwets gezelschapsspel uit de kast (ik heb het stof van ‘Levensweg’ gehaald, dat is echt jaren geleden dat ik dat gespeeld heb!) en maak een competitie door verschillende spelletjes tegen en met elkaar te spelen.

•    Ga lekker kokkerellen en bakken (mijn dochter vraagt zojuist: “Mam, wanneer gaan we kerstkoekjes bakken?”). Kies je favoriete groente (of een ander ingrediënt) en zoek een recept op internet om deze eens een keer op een andere manier klaar te maken. Supermarkten hebben bij de kassa vaak een tijdschrift liggen met heerlijke recepten, zoals de Allerhande of Boodschappen. Knip de lekkerste recepten uit, leg ze op het aanrecht en pik er één uit.

•    GEEF! Denk aan zelfgebakken koekjes, een zelfgemaakte kaart of een handwerkje wat gepersonaliseerd is. Of wat dacht van een mooi compliment. Geven doe je niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf. Door te geven, maak je jezelf en de mensen om je heen gelukkiger. Je verspreidt positieve energie!

•    Denk ook eens aan het aanbieden van je diensten. Heb je een ouder, buurvrouw of een vriend die zelf niet de deur uit kan? Je kunt ze vast helpen door een klusje voor ze te doen. De dankbaarheid die je terugkrijgt geeft ontzettend veel voldoening.

•    Plan een ochtend of middagje zolder! Leuk om eens te kijken wat je allemaal nog hebt liggen. Wellicht kom je nog een oud fotoboek tegen en kun je oude herinneringen ophalen. Spullen waar je niks meer mee of aan hebt, gooi je gelijk weg.

•    Wat deed je graag als klein kind? Ga heel even terug naar de tijd dat je nog thuis woonde en op de basisschool zat. Wat deed je toen graag? Wat was je hobby? Hoe leuk is het om dit weer eens op te pakken?

•    Nog meer creatieve inspiratie nodig? Denk aan: breien, haken, naaien, borduren, schilderen, diamont painting, puzzelen, muziek (dansen, zingen, muziekinstrument bespelen), tekenen, mandala’s inkleuren, schrijven, kaarten maken, moodboard maken, origami, kleien, sieraden maken, houtbewerken, fotografie, nieuwe taal leren, lezen, online cursus volgen, enz.

Er zijn vast nog veel meer leuke dingen te bedenken, maar voor nu kunnen jullie hopelijk even verder. Blijf gezond, blijf positief en blijf vooral lekker bezig!!

Zorg voor positieve gedachtes, schrijf ze op. Je kunt ze zelf op van die post-it schrijven en op je keukenkastje hangen of op de badkamerspiegel. En dat was écht de allerlaatste tip.

Ontspannen groetjes van Kitty.