Bananencake à la Esther Rikken

Af en toe wil je toch gewoon een lekker koekje of plakje cake bij de koffie of thee? Maar o jee, o jee, dat wat je in de winkel koopt, zit zo mega vol suikers. Niet te doen!!!! Dus dan maar zelf aan de slag. Onderstaande bananencake is heerlijk én ontzettend snel te maken. Absoluut!

Recept: Bananencake
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 tot 60 minuten

Ingrediënten/benodigdheden:
• 3 eieren
• 3 rijpe bananen
• 1 theelepel kaneel
• snufje zout

• 100 gram fijne havermout
• 50 gram amandelmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 75 gram rozijnen

• cakeblik
• neutrale olie
• bakpapier
• blender of staafmixer (met kom)
• theelepel & grote lepel
• satéprikker

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in met olie en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Doe de eieren, de bananen, de kaneel en het zout in een blender of kom. Meng dit in de blender of met een staafmixer tot een gladde massa.

Tip: Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het suikervrije bananenbrood wordt.

Voeg de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix nogmaals, tot alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermoutvlokken zien.

Roer tot slot de rozijnen door het beslag. Gebruik nu de blender en/of staafmixer niet, de rozijnen moeten heel blijven.

Tip: Je kunt een deel van de rozijnen ook vervangen door noten.

Schep het beslag in de vorm en bak het in 45 tot 60 minuten gaar.

Controleer met de satéprikker of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake en haal hem er direct weer uit. Als er geen beslag aan de satéprikker zit geplakt dan is de cake gaar.

Haal het blik uit de oven en laat de bananencake even afkoelen. Zelf vind ik het lekker wanneer de cake nog wel een beetje warm is wanneer je hem eet. Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo. Til de cake uit het blik middels het bakpapier én … geniet ervan!

Sportieve groet, Esther.