“Pilates is niet meer wég te denken uit mijn systeem” – Aynur Sancak

“Hoe ben ik ooit begonnen met pilates? Na wat houdingsklachten is mij door een therapeut geadviseerd om pilates te gaan doen. In eerste instantie heb ik niet veel met dit advies gedaan totdat ik mijn 1ste zumbatraining volgde.

Dit was in 2010, SportTime zat toen aan het spoor in Oldenzaal. Na de zumbatraining van Hanneke, kreeg ik een rondleiding door het pand van Erna Scholten, founder van SportTime. Ik zag toen een groep mensen op de grond liggen, héérlijk op sportmatjes en maakte toen de opmerking: “Zo, die liggen er lekker relaxed bij?!” Waarop Erna zei: “Nee joh, dat lijkt zo, dat is heel zwaar, dat is pilates!”

Nieuwsgierig als ik ben, schoof ik een week later, na de zumbatraining, aan bij de pilatesles van Joke. En ja hoor, het was zwaar maar … heel leuk!

En na een aantal weken, kon ik ook duidelijk een verbetering merken aan mijn houding. Pilates was en is niet meer wég te denken uit mijn systeem.

“Pilates is prachtig.
Pilates is een training die iedereen

eigenlijk zou moeten volgen” – Aynur

Na een aantal jaren les gehad te hebben, ook van Erna, vroeg ze me of ik het leuk zou vinden om zelf pilatesles te geven! Wauw, ik vond het een mooi compliment. Na een aantal keren de vraag gekregen te hebben ben ik er serieus over na gaan denken.

Maar ik durfde niet! Ik durfde niet voor een groep te staan, ik stond het liefst helemaal achterin, uit het zicht. Alleen bij het idee al, kreeg ik buikpijn!

Maar toch ben ik de uitdaging aangegaan. Gelukkig maar want ik heb er zoveel van geleerd en ik leer nóg iedere dag.

SportTime is een gemoedelijk sportcentrum waar de sfeer onder de collega’s en members heel fijn is. Het is geen plek waar je persé met een vriend of vriendin naartoe moet gaan. Dat hoeft niet want iedereen kletst gezellig met iedereen. Niemand is meer of minder.

Ondertussen geef ik al vier jaar pilatesles en ik vind het prachtig. Pilates is prachtig! Pilates is een basisles die iedereen, naast zijn sportbeoefening, eigenlijk erbij moet doen. De spieren worden tijdens de oefeningen gerekt en getraind, het hele lichaam aangesproken. Dat vereist concentratie. Je leert hoe je naar je lichaam moet luisteren.

“Pilates is ook een goede manier

om af te vallen” – Aynur

Wanneer je de eerste les te gemakkelijk vindt, dan is dat een signaal dat je de oefeningen niet goed hebt uitgevoerd. De oefeningen zijn in het begin nogal moeilijk en eisen nauwkeurigheid en concentratie bij iedere centimeter beweging. Wanneer je de beweging beheerst, ga  je een stapje verder om de oefeningen te perfectioneren. In technisch opzicht voer je ze dan met meer controle uit.

Pilates is ook een goede manier om af te vallen zonder dat je spieren krimpen, sterker nog … je houdt er een platte buik, een sterke en flexibele rug én een betere lichaamshouding aan over. Na verloop van tijd ontwikkel je een strak, sterk en flexibel lichaam. Met na afloop van elke training ook nog eens een goed gevoel en extra energie.

Pilates is een perfecte combinatie met hardlopen. Goed voor mensen met een zittend beroep. Ik kan nog heel lang doorgaan want …. het is gewoon goed voor iedereen.

Zie ik je gauw? Op de maandagavond,
de woensdagavond of de donderdagochtend?
Keer proberen toch?” – Aynur

Mijn lessen zijn afwisselend en gezellig, er wordt gelachen maar vooral hard gewerkt! Grenzen verleggen en jezelf uitdagen, dat is wat we doen. En daarna heerlijk genieten van je voldane gevoel!

Sportieve groet, Aynur.