“Al zou ik willen, stilstaan is geen optie” – Angela Swennenhuis

Plezier en gezelligheid zijn de eerste woorden die me te binnen schieten wanneer ik aan SportTime denk. Toen een vriendin mij een paar jaar geleden voorstelde aan een proefles Jumping fitness mee te doen met de woorden, “Ga eens mee, het is zo ontzettend gaaf en ik word er zo vrolijk van”, was het besluit snel genomen.

Sporten bij SportTime is leuk en gezond
Een week later stond ik fanatiek mee te springen op de muziek. En inderdaad, wat ontzettend leuk om te doen! De muziek is zo opzwepend dat je direct zin krijgt om te bewegen. Al zou ik willen, stilstaan is geen optie.

Wekelijks ritme
Dat sporten gezond is, weten we allemaal. Gelukkig is het voor mij nooit een opgave geweest. Ik ben iemand die graag in beweging is, het geeft me energie. De laatste jaren sport ik met nóg meer plezier, bij SportTime! Het zit helemaal in mijn wekelijks ritme. Jumping Fitness, Zumba, Let’s Dance of BodyPump. Het maakt me niet uit, ik vind het allemaal leuk om te doen.

Hoewel, misschien heeft het dansen toch wel een klein beetje mijn voorkeur. Ik heb ooit eens gelezen dat iemand die minstens één keer per week danst, een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven heeft. Komt dat even mooi uit!

Fitte oma
Een specifiek doel of plan heb ik niet. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat ik me sterker en fitter voel. Ik zit goed in mijn vel. Naast trotse moeder van drie kinderen, ben ik ook oma van twee kleindochters. Niks zo fijn als mijn kleindochter ‘oma’ te horen roepen en gelukkig impliceert het woord oma al lang niet meer dat je oud of krakkemikkig bent.

Ik vind het heerlijk om leuke dingen met haar te doen. Bij een logeerpartijtje wordt regelmatig de muziek hard aangezet om even heerlijk te dansen. Samen hebben we dan zó veel plezier. Die moves heeft ze vast van haar oma (grapje :-). Soms probeer ik samen met haar een dansje van Let’s Dance ( à la SportTime) te dansen, maar dat is nog net iets te hoog gegrepen.

‘Angela, je heupen zijn niet zo breed’
De groepslessen zijn gezellig, het is nooit saai! Van elke groepsles komen er namelijk regelmatig nieuwe releases, dansjes of oefeningen. Leuke bijkomstigheid is dat je tijdens de diverse trainingen makkelijk nieuwe mensen leert kennen. In no-time heb je trainingsmaatjes en dat maakt het nóg leuker.

Wat SportTime vooral zo bijzonder maakt voor mij is de gezelligheid en de onderlinge sfeer tussen de leden en de instructeurs. De instructeurs motiveren, geven voldoende persoonlijke aandacht en proberen het beste uit iedereen te halen. Je wordt telkens weer uitgedaagd een stapje verder te gaan en er wordt goed gekeken naar de houding. “Je voeten op heupbreedte, rug recht, buik in. Angela, je heupen zijn echt niet zo breed.” Hmmm. Iets met verkeerd zelfbeeld (?). Na afloop drinken we met z’n allen vaak een kopje koffie en kletsen we wat na.

Sportieve groet, Angela Swennenhuis.